Tapahtumainfo

Perjantai 11.8.2017

klo 12:00–20:00         Helsinki City Marathon & Helsinki Street Run kisatoimisto ja expo-alue avoinna Töölön Kisahallilla, osoite Paavo Nurmen kuja 1.

klo 12:00–20:00         Minimarathonin kisatoimisto avoinna Töölön Kisahallilla

Lauantai 12.8.2017

klo 8:00                      Minimarathon Kisatoimisto aukeaa Eläintarhan urheilukentällä, Huomaa eri sijainti kuin perjantaina!

klo 9:00                      Minimarathon numeroiden haku päättyy

klo 9:00                      Helsinki City Marathon & Helsinki Street Run kisatoimisto ja expo-alue aukeavat Töölön Kisahallilla

klo 10:00                    Minimarathonin lähdöt alkavat Eläintarhan urheilukentällä

klo 11:00                    Telia 5G-areena aukeaa yleisölle

klo 12:30                    Arvotavarasäilytys ja varustesäilytys aukeavat

klo 13:00                    Helsinki City Marathon numeroiden haku päättyy ja expo-alue suljetaan Töölön Kisahallilla

klo 13:00                    Omien juomien tuonti kisatoimistoon päättyy

klo 14:45                    Juoksijat ryhmittyneenä lähtöalueella

klo 15:00                    Helsinki City Marathon lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä

klo 15:30                    Tavaroiden vienti varustesäilytykseen päättyy. (HUOM! HCM lähtö klo 15:00 rajoittaa hetkellisesti kulkemista varustesäilytysalueelle)

klo 15:00                    Kisa-info aukeaa Telia 5G-areena

klo 15:45                    Helsinki Street Runin lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä

klo 21:10                    HCM kilpailuaika päättyy

klo 21:30                    Arvotavara- ja varustesäilytys sulkeutuvat

klo 21.30                    Uimastadion sulkeutuu

klo 21.30                    Kisa-info sulkeutuu

Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja tapahtumaan tullessanne, sillä tapahtuman osallistujille ja katsojille ei ole varattuja parkkipaikkoja tapahtuma-alueella.

Kisatoimisto

Kisatoimisto sijaitsee tapahtuman ajan 11.-12.8.2017 Helsingissä, Töölön Kisahallilla osoitteessa Paavo Nurmen kuja 1. Sisäänkäynti Mäntymäen kentän puolelta.

Toimisto on avoinna:

perjantaina 11.8. klo 12-20.00
lauantaina 12.8 klo 9-13.00

Kisatoimiston info-piste siirtyy Töölön Kisahallita Telia 5G-areenalle lauantaina 12.8.2017 kello 15.00.

Numerot tulee hakea viimeistään lauantaina kello 13.00 mennessä.

Juoksijan tulee noutaa osallistujapakettinsa sekä T-paitansa kisatoimistosta ennen juoksua. Osallistumispaketin saa juoksunumero vastaan. Juoksijat tulevat saamaan juoksunumeron sähköpostitse tapahtumaviikolla.

Osallistujapaketti tulee noutaa viimeistään lauantaina klo 13.00 mennessä! T-paita haetaan kilpailunumerokuoren jälkeen erilliseltä tiskiltä samasta tilasta. T-paitaa ei voi hakea jälkikäteen. Mikäli et itse pääse kisatoimistoon ennen juoksun alkua, kuoren voi hakea juoksunumerolla myös toinen henkilö.

Kisatoimistossa on myös expo-näyttelyalue, jossa on myynnissä mm. edullisia urheiluvarusteita ja tapahtuman yhteistyöyritysten tuotteita sekä palveluja.

Opiskelijoiden Liikunta Liiton SM-sarja:
Ilmoittautuneiden juoksijoiden tulee noutaa kilpailunumeronsa erilliseltä merkatulta pisteeltä kisatoimistosta.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. OLL:n pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä lisätä itsensä opiskelijoiden SM-sarjaan. Mahdollista osallistumismaksun erotusta ei kuitenkaan palauteta. Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai amk-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltäsi. Mahdollisesti puuttuva osa osallistumismaksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Helsinki City Marathon -tapahtuman majoituskumppani Restel tarjoaa juoksijoille -17% alennuksen kulloinkin voimassa olevista hinnoista. Majoittua voit niin Helsingissä kuin Vantaalla. Etuhinnat ovat voimassa 11.-13.8.2017.

Edun saat koodilla: HCM

 

Varaa majoitus Helsingistä tästä (käytä koodia HCM saadaksesi edun)

Lisää majoitusvaihtoehtoja Helsingistä: (kun valitset suoran linkin hotelliin, vaihda päivämäärät ja löydä vaihtoehdoista valmiin "Helsinki CIty Marathon" -vaihtoehdon, jossa 17% alennus)

Crowne Plaza Helsinki   (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)
 
Holiday Inn Helsinki-Messukeskus   (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)

Holiday Inn Helsinki City Centre    (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)

Holiday Inn Helsinki West-Ruoholahti   (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)

Hotel Indigo Helsinki-Boulevard    (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)
 

Varaa majoitus Vantaalta tästä  (käytä koodia HCM saadaksesi edun)

Lentokenttähotelli (Vantaa): Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport  (kun valitset suoran linkin hotelliin, vaihda päivämäärät ja löydä vaihtoehdoista valmiin "Helsinki CIty Marathon" -vaihtoehdon, jossa 17% alennus)
 

Helsinki City Marathonilla on 15 virkistäytymispistettä  sekä laajempi ruoka- ja juomatarjonta maalissa. Tarkermmat sijainti tiedot löydät alla olevasta pdf-tiedostosta.

 • Kaikilla virkistäytymisasemilla on WC:t
 • Kaikilla asemilla on sienien huuhtelupiste (henkilökohtaiset sienet jaetaan osallistujapussissa)
 • Lisäksi Neitsytpolulla Merisatamanrannan ja Merikadun välissä on 3 WC:tä (palvelee molempiin suuntiin juostessa).

Huoltopisteiden urheilujuomana Sportyfeel Sports Drink. Vahvuus 5%.

Lääkintä

Maalissa on laajempi ensiapupiste sekä jokaiselta huoltopisteeltä on yhteys ensiapuhenkilöstöön. Lisäksi reitillä kiertelee järjestäjien virallisia valvojia polkupyörällä/skootterilla, jonka avulla saat yhteyden lääkintähuoltoon. Voit aina myös kääntyä huoltopisteiden hoitajien puoleen.

 

Diplomi
Jokainen HCM-, HCM-viestin- ja Helsinki City 5 -maaliintulija voi tulostaa suorituksestaan virallisen diplomin omalta tulossivultaan tapahtuman jälkeen.

Katsojat
Telia 5G-areenan katsomot avautuvat katsojille juoksupäivänä klo 10.00.

Keskeyttäminen
Mikäli joudut keskeyttämään, on kuljetus järjestetty huoltopisteiltä maalin.
Kerro huoltopisteellä keskeytyksestäsi, jotta he ottavat yhteyden järjestäjien kuljetusautoon. Myös polkupyörällä liikkuva valvoja saa yhteyden kuljetusautoon.

Kilpailun kesto

Helsinki City Marathonin kilpailun kokonaisaika on 6 tuntia viimeisen juoksijan lähtöhetkestä alkaen. Helsinki City Marathonviestin kokonaisaika on 5 tuntia 50 minuuttia. Juoksijan tulee ylittää maaliviiva maksimiajassa, jotta hän saa hyväksyttävän tuloksen. Tätä aikataulua noudatetaan kilpailun kaikessa toiminnassa, mm. huolto-organisaatio puretaan edellä mainitun aikataulun mukaisesti.

Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin määräajassa tai hän ei saavu huoltopisteelle kilpailun maksimiajan edellyttämässä määräajassa. Juoksija, joka jää määräajasta valvonta-auton taakse, jatkaa juoksua omalla vastuulla.

Säilyttääksesi kilpailuoikeuden on juoksijan oltava tarkistuspisteillä seuraavasti:

5 km:n kohdalla 41 minuuttia lähdöstä,

10 km:n kohdalla 1.24 lähdöstä,

20 km:n kohdalla 2.49 lähdöstä,

30 km:n kohdalla 4.17 lähdöstä,

40 km:n kohdalla 5.40 lähdöstä,

maalissa 6.00 lähdöstä.

Helsinki City 5 -tapahtuman maksimiaika on 1 tunti viimeisen juoksijan lähtöviivan ylityksestä.

Maratonin jänikset
Juoksun jänikset auttavat varsinkin ensikertalaisia säilyttämään tasaisen vauhdin koko juoksun ajan.
Juoksussa toimivat jänikset löytyvät lähtöpaikalta tavoiteaikakylttien luota. Erotat jänikset muusta joukosta kirkkaanvärisistä liiveistä sekä viireistä, joissa tavoiteaika myös näkyy.
Jänikset juoksevat tavoiteaikoihin 3h, 3:30h, 3:45h, 4h, 4:15h, 4:30h, 5h ja 5:30h.

Löytötavarat
2 kuukautta tapahtuman jälkeen jäljelle jääneet löytötavarat kuten avaimet, lompakot ja muut arvoesineet (ei vaatteet) toimitetaan Helsingin poliisilaitokselle, jossa niitä säilytetään 3kk. Lisätietoja poliisin nettisivulta.

Maratonin ja maratonviestin omat juomat
Juoksijat voivat tuoda kilpailupäivänä lauantaina omia lisäjuomiaan kisatoimistoon niille varattuihin kuljetuslaatikoihin klo 13.00 mennessä.

Kullakin huoltopisteellä on oma laatikko juoksijoiden omia juomia varten. Omia juomia otetaan vastaan ainoastaan juoksupäivänä kello 9.-13.00. Tämän jälkeen juomia ei voi enää tuoda.

Merkitse juomasi tunnistettavasti ja kirjoita niihin myös nimesi, juoksunumerosi ja huoltopisteen kilometriluku, jolle juomat viedään organisaation toimesta.

Osoitetiedot
Muistathan päivittää osoitetietosi ajan tasalle, jotta varmistat Helsinki City Running Events -lehden sekä muun tärkeän tapahtumaa koskevan materiaalin saapumisen oikeaan osoitteeseen. Osoitteen voi päivittää kirjautumalla omaan profiiliin ilmoittautumisvahvistuksessa sähköpostiin tulleilla käyttäjänimellä ja salasanalla.

Lehden vuosikerrassa on kolme numeroa ja se lähetetään kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille. Lehden "tilaus" alkaa ilmoittautumispäivästä, josta eteenpäin saat postitse vuosikerran seuraavat numerot. 2018 lehden arvioidut ilmestymispäivät ovat helmikuu, toukokuu ja marras/joulukuu.

Pysäköinti
Tapahtuma-alueella ei ole erikseen juoksijoille varattua pysäköintitilaa. Lähimmät parkkipaikat ovat Jäähallin takana Pohjoisen stadionintien ja Nordenskiöldinkadun kulmassa sekä Eläintarhan urheilukentän kupeessa Vauhtitiellä. Tapahtuman ajaksi Paavo Nurmen kuja on varattu organisaation käyttöön, joten se ei ole vapaata pysäköintitilaa. Mäntymäentie on kokonaan suljettuna liikenteeltä 12.8. koska juoksun lähtö tapahtuu Paavo Nurmen patsaan edestä. Suosittelemme helsinkiläisiä ja lähikaupungeista tulevia käyttämään julkisia kulkuvälineitä myös Ekokompassin hengessä. Julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit löytyvät sivuilta www.hsl.fi

WC:T
Väliaikaisia WC-rakenteita on tapahtuma-alueella useita. Väliaikaisia WC-rakenteita löydät muun muassa Kisahallin edustalta sekä Mäntymäentieltä lähdön läheisyydestä. Juoksijoiden käytössä ovat myös Kisahallin WC:t. Huomioithan, että suuri osallistujamäärä voi johtaa jonoihin.
WC:t reitillä ovat merkittyinä reittikarttaan ja sijaitsevat huoltopisteiden läheisyydessä.
 

Ikäraja

Helsinki City Marathonilla on 18 vuoden ikäraja. Osallistumisoikeus on niillä, jotka juoksuvuoden aikana ovat täyttäneet tai täyttävät 18 vuotta.

Ikäsarja syntymäajan mukaan:

Tapahtumassa on seuraavat ikäsarjat: M/N yleinen, N35, M/N40, M/N45, M/N50, M/N55, M/N60, M65 ja M70 vuotta.

Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Ilmoittautumisen yhteydessä juoksija voi valita osallistumisen yleisessä sarjassa oman ikäsarjansa sijaan.

Säännöt

Kaikki tapahtumaan osallistuvat sitoutuvat ilmoittautuessaan noudattamaan tapahtuman sääntöjä. Juoksun vastuullisina järjestäjinä toimivat Suomen Urheiluliitto, Helsingin Kisa-Veikot, Helsingin Poliisi-Voimailijat ja Viipurin Urheilijat.

Helsinki City Marathonilla noudatetaan Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) kilpailusääntöjä.

Katso tapahtuman tarkemmat säännöt tästä.

Oikaiseminen

Mikäli juoksijan havaitaan oikaisseen hänet hylätään ja samalla hänen osanottonsa SUL:n tuottamiin juoksutapahtumiin tulevaisuudessa kielletään. Reitin varrella on tarkastuspisteitä.

Ilmoittautumishinnat 2017 vuoden tapahtumaan :

15.8.-15.9. 59 €                                  
16.9.-17.10. 63 €  
18.10.-7.12.2016 67 €  
8.12.-24.1.2017 71 €  
25.1.-15.3.2017 75 €  
16.3.-4.5.2017 80 €  
5.5.-24.6.2017 85 €  
25.6.-31.7.2017 90 €  
Jälki-ilmoittautuminen 96 €  

Osallistumismaksu sisältää

 • Osallistumisoikeus Suomen suurimmalle maratonille
 • Virkistäytymisasemat reitin varrella ja maalissa
 • Jänispalvelu: 3:30h, 3:45h, 4h, 4:15h, 4:30h, 5h, 5:30h
 • Mitali määräajassa maaliin juosseille
 • Tekninen juoksupaita
 • Tulostettava Diplomi
 • Vakuutus suomalaisen Kela-kortin haltijoille
 • Ajanotto
 • Varustesäilytys
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelu
 • Keskeyttäneiden kuljetuspalvelu
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Antaa mahdollisuuden tilata Marathonfoton valokuvauspalvelun kuvia
 • Sisäänpääsy Uimastadionille juoksun jälkeen
 • Helsinki City Running Events -lehti
 • Osallistuminen Juoksuliikkeen ja SUL-juoksutapahtumien yhteislenkkeihin noin kerran kuussa Helsingissä     

Oikeus hinnan ja sisällön muutoksiin pidätetään.

Kilpailunumerot

Oman juoksunumerosi saat sähköpostise tapahtumaviikolla ja voit tarkistaa sen myös kirjautumalla omaan profiiliisi.

Numero tulee kiinnittää näkyvästi paidan etupuolelle siten, että numero on helposti luettavissa. Juoksun ajanottojärjestelmänä toimii numerolapussa kiinni oleva ajanottosiru ns. bib tag. Numerossa olevia mainoksia ei saa peittää, poistaa eikä taittaa. Ilman numeroa juoksevat poistetaan reitiltä, eikä ilman pääse maaliin.

Juoksunumero on henkilökohtainen eikä sitä saa turvallisuussyistä luovuttaa toisen henkilön käyttöön ilman järjestäjien kautta tapahtuvaa uudelleen rekisteröintiä. Väärinkäytöksen tapahtuessa voidaan juoksija sulkea pois juoksusta.

Kilpailunumeron takapuolelle on täytettävä lääkintähenkilöstöä varten henkilötiedot sekä ICE lähiomaisen puhelinnumero hätätapauksia varten (ICE = In Case of Emergency).

Ajanotto

Helsinki City Marathonilla ajanotto tehdään juoksunumeroon kiinnitetyllä ajanottosirulla ns. bib tagillä. Siru ja juoksunumero ovat kertakäyttöisiä, joten niitä ei tarvitse palauttaa. Ajanottojärjestelmän tuottaa Ultimate Sport Service.

Juoksijan lähtöaika rekisteröidään sirun avulla, kun hän ylittää lähtöviivalla olevat ajanottoanturit. Näin juoksija saa myös "nettoajan", joka kertoo ajan, jonka juoksija on todellisuudessa käyttänyt juoksuun lähtöviivalta maaliviivalle.
Nettoaika on kuitenkin epävirallinen aika. Virallinen tulos eli ns. "bruttoaika" mitataan lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen.

Juoksijan tulee juosta kaikissa kontrollikohdissa ajanottolaitteiden kohdalta. Osallistujien on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita ajanottojärjestelmän oikeanlaisesta käytöstä. Ohjeita noudattamatta jättäneille ei taata aikaa.

Väliaikakellot

Väliaikakellot on sijoitettu reitin varrelle näyttämään väliaikoja seuraavasti: johtavan juoksijan edellä, 10km, 20km, 30km ja 40 km:n kohdalla sekä maalissa.

 

Lähtö

Lähtö tapahtuu klo 15.00 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan välittömästä läheisyydestä.

Juoksijoiden tulee olla maratonin lähtöpaikalla viimeistään kello 14.45. Juoksijat voivat valita lähtöpaikalla oman lähtöpaikkansa vapaasti siten, että opastekylttiin merkitty aika vastaa omaa olettamaasi loppuaikaa (kyltit = 2.30, 3.00, 3.30, 4.00 jne.)

Reitti

Helsinki City Marathonin vuonna 2015 uusittu reitti juostaan myös 2017 pitkälti samanlaisena. Reitti uusittiin vuonna 2015 juoksijoiden toiveiden pohjalta ja hyvässä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tänä vuonna maaliin tullaan entiselle Sonera Stadiumille, joka nimettiin uudelleen Telia 5G-areenaksi.

Aiempaa nopeampi, kahtena kierroksena juostava ja keskustavoittoinen reitti tarjoilee juoksijoille paremman huollon lisäksi enemmän kannustusta ja paljon uudenlaista nähtävää. Reitti tarjoilee juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa, kantakaupunkia ja entistä paremman huollon.

Reitillä kaikki juoksevat koko reitin ajan samaan suuntaan, mikä tekee juoksemista sujuvampaa ja turvallisempaa. Reitillä on aiempaan verrattuna tuplasti enemmän suihkuja ja vuoteen 2017 niitä on lisätty vielä yhteen juomapisteeseen. Myös huoltopisteet voidaan sijoitella juoksijoita paremmin palveleviksi.

Kannustajia toivotaan reitille runsaasti. Hyviä kannustuspaikkoja ovat mm. Mannerheimintie, Pikku-Huopalahden puisto ja ranta, Tallbergin puistotie Lauttasaaressa, Ruoholahden kanavaranta, Kaivopuisto, Kauppatori/Esplanadien kääntöpiste, keskustan halkova Baanalla, Kansalaistori Kisaman ja Musiikkitalon välissä ja Töölönlahden ranta sekä tietenkin lähtö- ja maalialue Telia 5G-areenalla sekä Urheilukadulla ja Mäntymäenkentällä. Kerro ystävillesi, että osallistut ja pyydä heitä mukaan kannustamaan!

Lue reitistä lisää täältä.

Maali

Maali sijaitsee Telia 5G-areena (ent. Sonera Stadiumin). Maalihuollosta löytyy erilaista juotavaa ja syötävää.

Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuuksia huomioida erityisruokavalioita.
 

OLL:n opiskelijasarjaan ilmoittautuneet hakevat kilpailunumeronsa ja muun materiaalin 18.-19.5. kisatoimistossa sijaitsevasta opiskelijasarjan pisteestä.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus.

Opiskelijasarjan pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä siirtää osallistumisensa opiskelijasarjaan, jos on aiemmin ilmoittautunut HCM:lle yleiseen sarjaan. Mahdollista ylimääräistä ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta enää tässä vaiheessa.

Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai AMK-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta http://www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltä.Mahdollisesti puuttuva osa maksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelija-sarjaan ilmoittautumisesta OLL:n sivulta TÄSTÄ.

Suomen Urheiluliitto ry on ottanut If Vahinkovakuutus Oy:stä tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Helsinki City Marathon (HCM) -juoksutapahtuman aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (3 000 euroon asti). Vakuutus on voimassa 12.8.2017 Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutusnumero on SP0001451966. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa if.fi/internetplus tai soittamalla numeroon 010 514 2243.
 
Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista kunnes korvausasia on käsitelty Ifissä. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Lisätietoa vakuutuksesta ja -ehdoista saat kyseisen tapahtuman Internet-sivuilta.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan, että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Helsinki City Marathon ei palauta juoksijan osanottomaksua missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa organisaatiolle.

Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on maksanut ilmoittautumisen yhteydessä peruutusturvamaksun.

Peruutusturvamaksu on 10€. Huomioithan, että maksu tulee suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Sitä ei voi suorittaa jälkikäteen. Peruutusturvamaksulla juoksija voi siirtää osallistumisensa seuraavan vuoden tapahtumaan, kun hän on juoksupäivään mennessä lähettänyt organisaatiolle kopion lääkärintodistuksesta postitse (postileima viimeistään juoksupäivänä) tai sähköpostin liitteenä. Katso osoitteet YHTEYSTIEDOT-sivulta. Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan.

Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan.

Osallistumisen siirto toiselle juoksijalle

Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Helsinki City Marathonin osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla. 

Uudelleenrekisteröinti tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun.

Helsinki City Marathonilla on seuraavat sarjat:

Miehet/Naiset yleinen

N35

N40, M40

N45, M45

N50, M50

N55, M55

N60, M60

M65, N65

M70

Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Jos juoksija haluaa juosta yleisessä sarjassa ikäsarjan sijaan, voi sen valita ilmoittautuessa tai myöhemmin kirjautumalla omaan ilmoittautumisprofiiliin.

    Alle 35-vuotiaat naiset ja alle 40-vuotiaat miehet sijoitetaan automaattisesti yleiseen sarjaan.

    Palkinnot

    Jokainen määräajassa (6 tuntia) maaliin tullut saa HCM-mitalin. Mitali jaetaan heti maaliintulon jälkeen ja diplomi on tulostettavissa omalta tulos-sivulta virallisten tulosten julkistamisen jälkeen.

    Miesten ja naisten kokonaiskilpailun parhaat palkitaan seuraavasti:

         Miehet:                     Naiset:

    1.  1 750 €               1. 1 750 €
    2.  1 000 €               2. 1 000 €
    3.     500 €               3.    500 €

    Kokonaiskilpailun miesten ja naisten voittajat saavat merkinnän kiertopalkintoon sekä omakseen erikoispalkinnon.

    Seuraavat sijoitukset huomioidaan tavarapalkinnoin:

    Miehet: yleinen sarja 1.-10, M40 1.-3., M45 1.-3., M50 1.-3., M55 1.-3., M60 1.-3., M65 1.-3., M70 1.-3.

    Naiset: yleinen sarja 1.-10., N35 1.-3., N40 1.-3., N45 1.-3., N50 1.-3., N55 1.-3., N60 1.-3., N65 1.-3.

    HUOM! Naisten ja miesten sarjojen voittajat palkitaan välittömästi kilpailun jälkeen maalialueella, muut juoksijat voivat noutaa tavarapalkintonsa kisainfosta.

    Tulokset julkaistaan tapahtuman internet-sivulla www.helsinkicitymarathon.fi/tulokset
    Katso aiempien vuosien HCM tuloksia täältä.

    Helsinki City Marathonilla on käytössä uusi reaaliaikaiseen tulosseurantaan kehitetty ilmoittautumis- ja tulospalvelujärjestelmä UltimateLIVE, jonka toimittaa tanskalainen Ultimate Sport Service.

    LIVE tulokset netissä:
    Kaikki reaaliaikaiset tulokset löytyy tapahtuman aikana HCM-tulokset sivulta. Samasta osoitteesta juoksijat voivat ladata myös online diplomin heti maaliintulon jälkeen.
     
    Livetulokset UltimateLIVE - sovelluksella:
    Tapahtuman aikana kaikki tulokset päivittyvät myös reaaliaikaisena UltimateLIVE – älypuhelinsovellukseen. Sovellus voidaan ladata iPhone-, Android- tai Windows Phone – puhelimiin ja on saatavissa App Storesta, Google Playstä and Windows Storesta – tai suoraan osoitteesta http://app.ultimate.dk

    Juoksun aikana järjestetään tapahtumakuvaus. Juoksijat kuvaa reitin varrella MarathonFoto, joka tarjoaa kuvat katseluun ja myyntiin tapahtuman jälkeen. Kuvat ovat saatavilla noin 1-3 päivää tapahtuman jälkeen HCM tulos-sivulta sekä MarathonFoton nettisivulla.

    Juoksijoilla on mahdollisuus käyttää kuvauspalvelua vain, jos he ovat ilmoittautumisen yhteydessä antaneet luvan tietojensa luovuttamiseen kuvauspalvelun käyttöön. Ilman tätä lupaa et voi katsella ja ostaa kuviasi juoksun jälkeen, koska numerolapun yhdistäminen oikeaan juoksijaan ei tällöin enää onnistu. Mikäli haluat pystyä katsomaan ja tilaamaan kuviasi juoksun jälkeen, mutta olet kieltänyt tietojesi luovutuksen, voit poistaa kiellon vielä ennen tapahtuman lähtöä sähköpostitse tai info-pisteellä Kisahallilla.

    Tapahtumakuviin liittyvissä asioissa juoksijoita palvelee MarathonFoton asiakaspalvelu: mfservicefinnish@marathonfoto.net

    Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Helsinki City Marathonin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille.

    Omat tavarat voi jättää omalla vastuulla juoksun ajaksi vartioituun varustesäilytykseen.

    Säilytykseen voi jättää tavaraa ainoastaan sille varatussa virallisessa punaisessa HCM varustesäilytyspussissa (koko 50x55cm), jonka jokainen saa kisatoimistosta oman juoksunumeron noudon yhteydessä. Omien varusteiden tulee mahtua kokonaan suljettuun pussiin. Juoksijan tulee itse liimata varustepussiin oma juoksunumerotarransa sille varattuun kohtaan ennen varusteiden luovuttamista. Numerotarra löytyy juoksunumeron kanssa samasta kirjekuoresta. Varustesäilytyspussi luovutetaan takaisin ainoastaan kyseistä juoksunumeroa esittävälle.

    HUOM! Järjestäjät eivät vastaa varustesäilytykseen jätetyistä arvotavaroista, joille on järjestetty oma maksullinen arvotavarasäilytys (kts. arvotavarasäilytys).

    Varustesäilytys sijaitsee Telia 5G-areenan takana ja välittömässä läheisyydessä (Bollis 6, tekonurmikenttä Areenan takana). Varustesäilytys on avoinna tapahtumapäivänä klo 12.00 - 21.30. Tuothan varustekassisi hyvissä ajoin ennen klo 15.00 lähtöä, jotta ruuhkilta vältytään. Huomaa, että HCM:n lähtön ajaksi kulkua varustesäilytykseen joudutaan rajoittamaan.

    Arvotavarasäilytys

    Arvoesineet, jotka mahtuvat kirjekuoreen (rahapussi, kello, kännykkä ym.) voi jättää Telia 5G- areenan itäsivulla (Bolliksen puolella) sijaitsevaan arvotavarasäilytykseen 5 euron maksua vastaan. Arvotavarasäilytys on auki tapahtumapäivänä klo 12.00 - 21.30

    Varaathan käynnille riittävästi aikaa ja mielellään tasarahan. Huomioithan myös, että arvotavarasäilytyksessä käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen.