HCM 2016 sai erinomaista palautetta

Helsinki City Marathon 13. elokuuta starttasi kaatosateessa ja päättyi auringonpaisteeseen. Edes sää ei haitannut tapahtumaa, joka teki uuden ennätyksen kansainvälisten vieraiden määrässä. Ensi vuoden ilmoittautuminen on jo hyvässä vauhdissa ja luvassa on useita uudistuksia.

Miesten sarjan voitto meni tänä vuonna Keniaan, kun suomalaista taustavoimaakin omaava Magut Robert Kimaru juoksi voittoon miesten sarjassa. Naisten sarjan voitti Saksan Anna Herzberg. Kimarun voittoaika maratonille ihanteellisessa 16 asteen lämpötilassa oli 2.27.31 ja Herzbergin 2.56.29.

Miesten sarjassa voitto tuli selvällä erolla, sillä sarjan kakkonen Italian Silvio Trivelloni hävisi Kimarulle lähes neljä minuuttia. Kolmanneksi tuli Kenian Jeremiah Kimivot Kimayo. Suomalaisista miehistä parhaiten sijoittui Helsingin Jyryn Matti Teittinen ollen neljäs ajalla 2.36.54. Naisten kilpailussa paras suomalainen oli toiseksi sijoittunut Vihti Triathlonin Elina Junnila ajalla 2.57.22.  Naisten sarjassa nähtiin erikoinen palkintopalliasetelma, kun kolmannen sijan jakoivat kaksossiskot Eeva Sajanti ja Sara Väyrynen täsmälleen samalla ajalla.

Tapahtumasta saatiin paljon palautetta niin osallistujilta, kumppaneilta kuin ihan sivustakatsojiltakin. Helsinki City Marathonin juoksijoiden palaute oli erinomaisen hyvää ja onnistumisesta kiitokset kuuluvat tietenkin tapahtuman noin 900 talkoolaiselle ja toimijoille. Kun palautteissa useimmin korostuvat asiat ovat: ”hyvä reitti”, ”toimivat järjestelyt”, ”ystävälliset toimitsijat” ja ”hyvä tunnelma”, voidaan iloita siitä, että tapahtuma on luonut osallistujille hienoja kokemuksia.

Tänä vuonna maali siirtyi Olympiastadionin remontin vuoksi Sonera Stadiumille. Vaikka siirto legendaariselta olympia-areenalta luonnollisesti harmitti osaa, oltiin Sonera Stadiumin tunnelmaan ja palveluihin pääosin tyytyväisiä. Varustesäilytyspussi, joka on useimmilla kansainvälisillä maratoneilla oleva palvelu, oli yksi tämän vuoden uudistuksista HCM:lla. Se sai kiitettävää palautetta, sillä sää teki olosuhteista vetiset.

Vaikka tapahtuman palaute oli pääosin positiivista, se ei tarkoita sitä, ettei kehitettävää ole. Vuonna 2017 parannetaan heikommin toimineita osa-alueita ja toisaalta rakennetaan juoksijoille täysin uusia palveluita.

Reitin toissa vuonna tehty uudistus on osoittautunut onnistuneeksi, sillä sitä kehutaan vuolaasti juoksijoiden toimesta. Ensi vuonna reitillä sijaitseviin kannustuspisteisiin kiinnitetään enemmän huomiota tunnelman parantamiseksi. Toisaalta haastamme juoksijat ja oman organisaatiomme roskattomuustalkoisiin. Kaunis ja turvallinen reitti tehdään entistä elämyksellisemmäksi ja se jää jopa siistimmäksi maratonin jälkeen, kuin ennen sitä.

Näistä ja muista uudistuksista kerromme lisää talven aikana. Luvassa on 2017 jopa tätäkin vuotta kansainvälisempi tapahtuma, sillä Helsinki kiinnostaa enenevässä määrin ulkomaalaisia juoksijoita.

Helsinki City Marathon 2017 ilmoittautuminen on jo hyvässä vauhdissa, sillä tapahtumaviikonlopun aikana ensi vuodelle ilmoittautui jo satoja osallistujia.

Jäljellä on yhä yli 300 päivää hyvää treeniaikaa. Ilmoittaudu sinäkin jo nyt ja hyödynnä ilmoittautuneen edut täysimääräisesti!  

Tästä 2017 ilmoittautumiseen