LENKKARIKERÄYS – LAHJOITA TARPEETTOMAT LENKKARIT TANSANIAAN

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ja Suomen Urheiluliitto keräävät jälleen Helsinki City Marathonilla käytettyjä lenkkareita. Lenkkareille annetaan uusi elämä Kaakkois-Tansaniassa, missä LiiKe toteuttaa tyttöjen terveyskasvatus- ja liikuntahanketta kahdeksalla yläasteella Mtwaran alueella. 

Mtwaran ongelmana on se, että vain noin 11% yläasteen aloittaneista tytöistä suorittaa sen hyväksytysti. Monet tytöistä keskeyttävät koulunkäynnin teiniraskauden tai avioliiton vuoksi. LiiKe järjestää kouluissa seminaareja ja liikuntatapahtumia, joissa tiedotetaan mm. terveyden edistämisestä, lasten oikeuksista, seksuaaliterveydestä sekä opiskelun tärkeydestä. Tytöille järjestetään myös ohjattuja koululiikuntakerhoja, joiden käyttöön lenkkarit lähetetään.

Tytöt tulevat köyhistä perheistä, joilla ei ole varaa ostaa liikuntavälineitä. Lenkkarit tuovat turvallisen elementin liikunnan harrastamiseen ja luovat luonnollisen yhteyden koulunkäynnin ja liikunnan välille.

Tuo tarpeettomaksi käyneet lenkkarisi HCM:n Expon aukioloaikoina Kisahallin keräyspisteeseen, tuet samalla tyttöjen koulunkäyntiä ja liikuntaa Tansaniassa.

Lisätietoa LiiKe ry:stä.