Suomalaiset juoksutapahtumat houkuttelevat kansainvälisiä osallistujia

Kansainvälistä kasvua tavoittelevat suomalaiset juoksutapahtumat jatkavat yhteistyötään. Run in Finland -verkostossa on mukana noin 20 tapahtumaa ja mukana ovat SUL:n kevään Helsinki City Running Dayn juoksutapahtumat lasten Minimarathonia lukuunottamatta Verkoston nettisivut on avattu perjantaina 20.10. uudistettuina osoitteessa www.runinfinland.fi
 
"Suomalaisilla juoksutapahtumilla on käsissään poikkeuksellisen hyvät valttikortit", sanoo verkoston perustaja Jarmo Koskela.
"Puhdas ilma, pitkät kesäpäivät, kaunis luonto ja erinomaisen hyvin järjestetyt juoksutapahtumat on kelpo yhdistelmä, kun kilpaillaan kansainvälisistä juoksuturisteista", Koskela jatkaa.
 
Toistaiseksi Suomi ei ole menestynyt erityisen hyvin tässä kilpailussa.

"Orastavaa kasvua on näkyvissä, sillä yksittäiset juoksutapahtumat ovat jo onnistuneet kasvattamaan kansainvälisten osallistujien lukumäärää. Suuri läpimurto on kuitenkin vielä saavuttamatta. Verkoston avulla tavoitellaan suurempaa näkyvyyttä, joka osaltaan luo edellytykset kasvulle", Koskela sanoo.
 
Juoksuliiketoimintaa on luonnehdittu yhdeksi suurimmista urheiluliiketoiminnan osa-alueista. Juoksuharrastuksen suosio on kasvussa etenkin Aasiassa, joka on Suomeen suuntautuvan matkailun StopOver-hankkeen kohdealue.

"Kiinassa juoksuharrastus on suosittu keskiluokan parissa. Keskiluokan kasvu - ja samalla juoksemisen suosion kasvu - on siellä juuri nyt todella voimakasta", Koskela kertoo.
"Japani puolestaan on maailman ykkösmaa maratonsuorituksilla mitattuna - noin 600 000 maratonsuoritusta vuosittain", Koskela tarkentaa.
 
Juoksutapahtumilla on merkittävä taloudellinen vaikutus paikallisella tasolla.
"Jokainen Suomeen matkustava juoksun harrastaja jättää tapahtuman järjestäjälle keskimäärin 50-70 euroa. On syytä huomata, että matkailu-, majoitus- ja ravintolatoimialat keräävät vähintään 10-20-kertaisen hyödyn edellä mainittuun verrattuna", kertoo Koskela.
 
----
 
Run in Finland -verkosto on perustettu vuonna 2015. Verkkosivujen lisäksi verkosto toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.
 
www.runinfinland.fi
www.facebook.com/runinfinland/
www.instagram.com/runinfinland/
www.twitter.com/runinfinland/
 
Run in Finland tekee myös yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Run in Finlandin julkaisema artikkeli "Viisi erinomaisen hyvää syytä juosta Suomessa" on julkaistu kolmella kielellä (englanti, kiina, japani) Visit Finlandin sivuilla:
 
www.visitfinland.com/article/5-excellent-reasons-to-run-in-finland/
www.visitfinland.com/zh/wen-zhang/5-excellent-reasons-to-run-in-finland/
www.visitfinland.com/ja/kiji/5-excellent-reasons-to-run-in-finland/
 
 
----
 
Lisätietoja:
Jarmo Koskela
info@runinfinland.fi